zaterdag 6 maart 2010

Reacties : Deel 3 : Vrienden, lotgenoten, collega's, ...

Hetgeen onze toewijzing losmaakte bij familie, vrienden, lotgenoten, collega's, ... grenst aan het ongelofelijke! Urenlang werden we overladen met felicitaties per telefoon, gsm, sms, ... we werden compleet overrompeld door het medeleven van iedereen. Het doet enorm deugd om te merken dat men zo met ons meeleeft. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om alle sms'jes op de blog te zetten, misschien wil onze kleine rakker ze ooit lezen...

Ook de naam viel blijkbaar in de smaak. Ter verduidelijking... dit is de naam die wij hem gegeven hebben. Zijn geboortenaam "Burka" zal gebruikt worden als 2e naam uit respect voor zijn geboorteouders.

Via deze weg willen we het vervolg van de procedure ook even schetsen (adopteren voor dummies). Binnen een 4-tal weken zal men ons de rechtbankdatum meedelen. Op die datum komt onze zaak voor in Ethiopie. Zelf hoeven we daar niet bij te zijn en over het algemeen is dat een formaliteit. Daarna zijn er nog circa 6 weken nodig om het papierwerk tussen Ethiopië en België te regelen (erkenning van Ethiopische vonnis door FCA). Als alles volgens plan verloopt, vermoeden wij een afreis omstreeks half-juni. Jullie zullen het hier allemaal kunnen volgen.

We willen ook van de gelegenheid gebruik maken om alle koppels die een toewijzing (7 als we ons niet vergissen) hebben ontvangen te feliciteren. Het waren zware nachten/dagen/weken/maanden* maar wellicht zullen we dat binnenkort vergeten zijn. En voor de koppels die momenteel in Ethiopië vertoeven... Veel succes met jullie wondertjes.
(* schrappen wat niet past)

3 opmerkingen:

Nancy zei

Merci collega-wachtenden en een dikke proficiat aan jullie!
Wij zijn stadsgenoten (hebben mekaar eens op een info-avond gezien) en hebben op 15 februari een toewijzing gehad van een meisje van 7 maanden vanuit Toukoul. Veel kans dat we samen afreizen denk ik dan! We zullen Bilzen eens een zuiders tintje geven!
We hopen met jullie op een verder spoedig verloop want het begint serieus te kriebelen en zo een fotootje is goed voor even maar nu willen we meer!

Roel en Nancy

riet zei

Ferres is een mooie naam!
Leuk dat jullie zijn geboortenaam als tweede naam houden. Ferres zal jullie later dankbaar zijn dat jullie zijn geboortenaam uit respect voor zijn geboorteouders hebben gehouden.
Hebben jullie al een cursus 'omgaan met kroeshaar' gehad? We hoorden van adoptieouders uit Ethiopie en Haiti dat dit niet onbelangrijk is.
Wanneer krijgen we eindelijk een foto van jullie zoontje te zien? Vooral onze kindjes zijn heel nieuwsgierig.

Veel groetjes,

Riet, Dirk, Lien en Robin

Kurt en Sophie zei

Hopelijk nu een snelle rechtbankdatum !!! zodat we snel dat lief klein spruiteke te zien krijgen é :-)
Geniet van al deze aandacht ... het is jullie zo gegund !
Ik vind het eigenlijk wel jammer dat we jullie niet meer op de infoavonden van fiac zullen zien, wat voor jullie wel goed nieuws is natuurlijk, maar hopelijk snel bij een andere gelegenheid : daar moeten we zeker werk van maken.
groetjes