maandag 28 juni 2010

Terug naar Amba




















Aan het ontbijt heeft Ferres zich van zijn mindere kant getoond. Hij kreeg zijn zin niet en toen hij bleef doordrammen, hebben we hem op de grond gezet ! Nou zeg ... dat vond meneer niet zo aangenaam... hij trok zijn schoenen uit en gooide ermee en met zijn kousen idem dito ! Hij tast dus wel degelijk de grenzen af en we zien dit als een heel mooi teken naar de hechting toe !

Vanmorgen op hotel heb ik Ferres nog goed moeten troosten. Hij wilde zijn voetballerskwaliteiten tonen en zijn traptechniek wat bijschaven. De ballon lag echter vlak naast de deustijl... Auw ...

Vandaag stond dus in het teken van de terugkeer naar Amba ! We vreesden het ergste maar het viel ontzettend goed mee. Onze hulpgoederen werden enthousiast onthaald (dank u wel collega’s en vrienden) en we kregen er de adoptie- en geboorteakte ! Onze Waalse tegenhangers waren er ook om een kindje op te halen ! Het vriendje van Ferres nota bene … hij is een maandje ouder dan onze koter en verhuist naar Eupen. We hebben de mail adressen uit gewisseld, misschien kunnen we contact houden … Onze koele krijger verliet zonder ook maar een traan te laten het Amba weeshuis.

Voordat we naar Amba reden, waren we reeds in het Ethiopian Map Center geweest om de kaart van Ethiopië en van Baku-Tibie te kopen. Zo kunnen we onze kleine later vertellen vanwaar hij afkomstig is !

In Addis Guest house hebben we heerlijk gegeten en Ferres heeft er zijn traptechniek wat verbeterd met een van de obers ! Daarna trokken we te voet terug naar het hotel. Een fikse wandeling langs winkeltjes, schoenenpoetsers, bedelaars, … Niet zo ver van het hotel waren 3 jongetjes van nauwelijks 5 jaar in een straatgevecht verwikkeld met als inzet een ballon (die niet door ons gegeven werd). Gelukkig had ik een heel arsenaal bij en heb ik deze daar uitgedeeld. Het nadeel was dat die kinderen ons nog ettelijke honderden meters gevolgd zijn om nog geld of andere dingen los te peuteren.

Dit berichtje zal het laatste uit Addis zijn, we blijven in de toekomst in de ether en reageren mag natuurlijk ook. Alle reacties zullen gebundeld worden en later kan Ferres ze zelf lezen.

Tot binnenkort (in België)

6 opmerkingen:

petra zei

Hallo,
Bij deze wil ik jullie eenn fijne thuis komst wensen.
Het is hiet zeer warm.

Kurt en Sophie zei

o:-) Een temperamentvol zoontje ! Hij voelt zich blijkbaar al heel goed op zijn gemak bij jullie en dat laat hij ook al merken, goed zo ! En ondertussen ... welkom thuis kleine Ferres !!!

groetjes
Kurt en Sophie

agnes zei

Wat een prachtig reis verslag, fijn om mee te mogen genieten!
En wat een mooi kereltje, die Ferres van jullie!
Alvast een goede reis terug, en veel geluk samen!
groetjes Dirk en Agnes
Rikke Robbe en Sterre

Joke zei

Ondertussen zullen jullie alvast zijn aangekomen in het tropische België. Hopelijk heeft jullie kleine schat de vlucht goed verteerd en kan hem nu vol energie op ontdekkingstocht gaan in zijn nieuwe huis.

Groetjes
Joke

Caro zei

Welkom in België, kleine Ferres!
Op de luchthaven zijn heel wat zweetdruppeltjes gevallen voor jullie door de deuren kwamen.

We wensen jullie van harte een schitterende toekomst toe.

Caro en Georges

Usha zei

Je ouders hebben heel lang op je moeten wachten.
Ze bleven hopen en wachten, jaar na jaar.
Wat is het fantastisch nu te kunnen zeggen:
"Soms worden dromen waar!"

Heel erg bedankt voor je berichtje op mijn verjaardag! Ik vond het heel lief. En ik wens jullie een behouden thuiskomst en heel veel geluk met jullie kleine wondertje. :-)

Groetjes
Usha